Kulturverksamhet
För IF Metall handlar kultur om att ge insikter och medvetenhet, att skapa sammanhållning och delaktighet för att förändra arbetsplatser och samhälle. Den fackliga kulturverksamheten utgår ifrån och bygger på våra värderingar om jämlikhet och solidaritet.
Kulturen ett viktigt fackligt verktyg för att väcka facklig och politisk insikt och för att stimulera till delaktighet och diskussion om förbundets idéer och mål.
I det dagliga fackliga arbetet tar vi vara på kulturarvet, praktiserar och utvecklar det utan att vi kallar det kulturverksamhet.
Mötet en del av kulturen
Mötet och mötesverksamheten är ett av de viktigaste och mest flitigt använda fackliga arbetssätten – vi samlas till möten, diskuterar och beslutar.
Arbetsplatsbibliotek, teaterprojekt, film och utställningar är några andra exempel på kulturaktiviteter som finns runt om i landet lokalt med stöd från Arbetarrörelsens kulturfond, som drivs gemensamt av LO-förbunden, LO och ABF.
IF Metalls kulturpolitiska handlingsprogram
Kulturprogrammet antogs av kongressen 2011.
IF Metalls kulturpolitiska handlingsprogram
Kulturen är ett viktigt fackligt verktyg för att väcka facklig och politisk insikt och för att stimulera till delaktighet och diskussion om våra idéer och mål.
Kulturpolitiskt handlingsprogram 2014.pdf (679 KB)
IF Metalls kulturmedlemskap
- ABF
- Arbetarnas Kulturhistoriska Sällskap
- Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek
- Arbetsam, Arbetslivsmuseernas samarbetsråd
- Centrum för Arbetarhistoria
- Dyslexiförbundet – Orden på jobbet
- Föreningen Arbetarskrivare
- Glasrikets skatter
- Johan Ahlbäckstiftelsen
- Johan-Olov-sällskapet
- Mekaniska verkstaden på Skansen
- Stig Sjödin-sällskapet